Dezvoltarea Sibiului de la Nord la Sud și de la Est la Vest

În ultimii ani, situația orașelor din Romania s-a schimbat radical. Exodul de la rural către urban a fost unul extrem de mare, oamenii au plecat către oraș în căutarea unui trai mai bun, ceea ce a dus la înflorirea marilor orașe și la reducerea populației la jumătate, în celelalte localități. Principalul motor de dezvoltare al marilor orașe este economia, ceea ce duce la crearea de locuri de muncă și, implicit, la condiții de trai decente.

Sibiul este unul dintre orașele care a avut o asceniune frumoasă în ultimii ani. Modelul de creștere al acestuia este rezultatul unui mix format din densitate demografică și economică, un sector al serviciilor aflat într-un proces rapid de dezvoltare, universități atractive și o agendă culturală bogată, ceea ce a încurajat creșterea alertă a economiei.

O populație în creștere stimulează, implicit, și cererea de locuințe. Acest lucru se poate observa și în Sibiu, unde se construiește continuu, unele cartiere fiind de nerecunoscut. Spre deosebire de alte orașe din Romania care s-au extins prin introducerea în intravilanul orașului terenuri noi, Sibiul s-a extins indirect prin dezvoltări periurbane:

  1. Calea Cisnadiei – este una dintre zonele limitrofe cel mai bine dezvoltate în ultimii 10 ani. Aici s-au construit sute de locuințe, un mare plus pentru cei care își doreau o locuință în Sibiu, dar aveau un buget redus. Această expansiune a adus cu sine și multe neajunsuri: infrastructură deficitară, lipsa mijloacelor de transport în comun, lipsa creșelor și a grădinițelor.
  2. Selimbar – o alta zonă cu o creștere semnificativă a construcțiilor și numărul imobilelor, fie ele apartamente sau case. La fel ca și în cazul de mai sus, fiecare construcție a venit cu avantaje și dezavantaje, cu multe provocări și puține soluții.
  3. Cartierul Tineretului – în această zonă au fost contruite atât locuințe individuale pe terenuri puse la dispoziție de către primărie, cât și blocuri noi pentru cei care își doreau un apartament într-o zonă liniștită a orașului. Zona rezidențială Vest – deși cele mai mari firme au sediile în partea de Vest a orașului, această zona rezidențiala nu a fost încă foarte exploatată, construcția de noi locuințe a început aici, doar în urmă cu câțiva ani. Ne așteptăm ca în următorii 2 – 3 ani numarul imobilelor din această zonă să crească și aici, întrucât este o zonă cu potențial.
  4. Zona rezidențială Vest – deși cele mai mari firme au sediile în partea de Vest a orașului, această zona rezidențiala nu a fost încă foarte exploatată, construcția de noi locuințe a început aici, doar în urmă cu câțiva ani. Ne așteptăm ca în următorii 2 – 3 ani numarul imobilelor din această zonă să crească și aici, întrucât este o zonă cu potențial.

Despre toate aceste zone, despre avantajele cu care au venit aceste dezvoltări, dar și despre provocările care au apărut de-alungul timpului, vom discuta mai pe larg în aticolele următoare de blog imobiliar.

Până atunci, vezi aici toată oferta noastră de apartamente și cele mai spectaculoase tururi virtuale.

Te așteptăm să ne urmărești și pe social media, pe paginile noastre de facebook, instragram și tiktok.